Fyllda paprikor med ljummen grönsallad

Du behöver:
Fyllda paprikor:
Smör eller olja för stekning
2 röda paprikor
400g köttfärs
1 paket kikärtor
0,5dl ostronsås
3msk kinesisk soya
1msk spiskummin
Fryst persilja och koriander 1 tsk av vardera
Salt och peppar
Fetaost
Ev chili
Ljummen sallad:
Smör eller olja till stekning
En liten påse blandsallad
0,5 zucchini
0,5 färsk broccolibukett
4-6 champinjoner
Valnötter/cashewnötter
Salt och peppar
Vinägrett:
4msk rapsolja
4msk vitvinsvinäger
1msk grov senap
1tsk honung
Salt och peppar
Fyllda paprikor:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela paprikorna på hälften, ta bort kärnorna och lägg på en plåt.
Sätt in paprikorna i 10 minuter medan du steker köttfärsen.
Stek köttfärsen tillsammans med kikärtorna och tillsätt resten av ingredienserna (vänta med fetaosten).
Fyll sedan paprikorna med köttfärsblandningen och smula över lite fetaost.
Sätt tillbaka plåten i ugnen medan du gör sallad och vinägrett.
Ljummen sallad:
Skär zucchini, nötterna, broccoli och svamp och stek tills allt fått yta. Salta och peppra och lägg allt i en skål tillsammans med blandsalladen.
Vinägrett:
Lägg alla ingredienserna i en liten skål och vispa ihop allt. Smaka av med salt och peppar.
Häll vinägretten över salladen och blanda om!
Nu är allt klart att serveras!👌🏻