Vegetarisk vardagsmat

Här är en lättare version av en utav våra vardagsklassiker. Det bästa med quinoabiffar är att man inte behöver förbereda något eller komma ihåg att ta upp något från frysen som ska tina!
För fyra personer behöver du:
Quinoabiffar:
2dl quinoa
3ägg
1gullök
2msk curry
2msk ströbröd
1dl riven ost
1msk Kikkoman pärlsoya
Coleslaw:
2 morötter
400g vitkål
1 rödlök
1 liten burk créme fraiche (lätt funkar också)
1msk italiensk Salladskrydda
1tsk salt
1msk dijonsenap
Svartpeppar
Gör såhär:
Quinoabiffar:
Koka quinoan enligt förpackningen.
Hacka löken smått.
Lägg löken, osten, ströbröd, curry och soya i en bunke. Kläck i äggen och blanda ner quinoan när den är färdig.
Låt smeten svälla medan du gör coleslaw. Ca 10 minuter.
Coleslaw:
Använd matberedare eller rivjärn och riv ner vitkål, morötter och rödlöken.
Blanda ner créme fraiche, senap och kryddor.
Hetta upp en stekpanna med lite smör eller olja. Klicka ut biffarna direkt i stekpannan och forma dom med stekspaden. (Smeten kan vara svår att forma med händerna.)
Hoppas det blir en vardagsfavorit hemma hos dig med!