Vegetarisk bowl med nötter och sötpotatis

Dags att prova vegetariskt?
Här är mitt senaste påhitt och jag lovar att det kommer bli en favorit!
För 4 personer behöver du:
2dl quinoa
2 rödlökar
2 sötpotatisar
1 påse cashewnötter rostade och saltade
200gram
Valfri smakrik ost tex Parmesan, feta ost eller smulig grönmögelost
Dressing:
2 msk Grovkornig senap (Slotts skånska brukar jag använda)
3msk Rapsolja
1 krm Salt
Ev 1msk fryst persilja
2msk kallt vatten
Gör såhär:
Starta ugnen på 225grader på varmluft.
Skär sötpotatisen i kuber, rödlöken i klyftor och lägg på en plåt. Ringla lite olja över, salta och peppra och blanda om. Stoppa in i ugnen i 25 minuter.
Koka quinoan enligt förpackningen.
Dressing:
Blanda senap och salt i en skål. Ringla ner oljan medans du vispar så tjocknar blandningen. Tillsätt vattnet och persilja, rör om. Dressingen ska gå att ringla, upplever du den tjock tillsätter du mer kallvatten.
Torrosta cashewnötterna i en stekpanna så dom får fin färg.
Lägg upp quinoan i botten, sedan sötpotatisen och rödlöken.
Ös på med nötterna, hyvla parmesan (eller annan ost) och ringla över dressingen.
Hoppas det smakar👌🏻