Älgfärsbiffar med balsamicosås

 

500g köttfärs
1paket bacon
1/2dl vatten
1 1/2 msk Potatismjöl
Salt och peppar

1 gul lök
1/2dl Créma de balsamico
1/2dl Kinesisk soya
2,5dl Grädde
1/2dl Lingon
1msk Smör att steka i
1dl Vatten
1dl mjölk
Salt och peppar

Lägg färsen i en bunke tillsammans med vatten, potatismjöl, salt och peppar. Hacka bacon smått och rör ihop alla ingredienser.

Forma färsen till biffar i den storlek du tycker passar och bryn dom på hög värme på vardera sida innan du lägger dom i en ugnsform.

Dela löken på hälften och skiva den tunt.

Stek löken i smör tills den blivit mjuk och häll över vatten. Tillsätt soya, lingon, balsamico, mjölk och grädde.

Smaka av med salt och peppar.

Låt det koka ihop nån minut innan du häller såsen över biffarna.

Stoppa in i ugnen på 200grader i ca 20 minuter (beroende på hur stora:små biffarna är).

Servera med potatis i valfri form.

Nu jä're båra å fö dä!