Baconlindad kycklingfilé med asiatiska smaker!

Du behöver:

 
 

Kyckling
Bacon

Fyllning:
1dl Mascarpone
1 Lime
50g (1/2 påse) saltade och rostade Cashewnötter
1/2 kruka eller 2msk torkad Koriander
1 Vitlöksklyfta
1,5tsk Röd currypasta
Olja
Salt

Glace: Ostronsås

Jag gjorde basmatiris med gurkmeja och koriander bara för att det ska bli en färgklick. Men välj själv det ni vill ha, de flesta tillbehören passar.

Slå gång ugnen på 200grader.

Skär ett snitt i kycklingen på längden från sidan så det blir en ficka där du kan stoppa in fyllningen. Det kan lätt bli hål så skär försiktigt! Om det råkas bli hål ändå så är det inte hela världen, det går att lappa med baconet👍🏻
Om du har stora filéer så kan du först dela dom på hälften tvärsöver, då går det fortare i ugnen sen.

Fyllningen:
Hacka nötterna smått och lägg i en bunke. Rör ner mascarpone, hackad koriander, zest från en hel lime och 1tsk limesaft. Värm 2tsk olja i en panna och rör ner currypastan, bryn vitlöken och häll ner i blandningen. Rör om och smaka av om det är någon smak ni vill ha mer av eller salta lite så framhävs allt☺️

Stoppa in så mycket fyllning du vill ha och linda baconet(ganska stramt så att baconet dras ut lite) runt så att fyllningen inte kan rinna ut. Jag brukar använda två skivor och lappa dom lite över varandra så dom håller varandra på plats. Du kan säkra med en tandpetare om du vill men det brukar funka bra utan.

Bryn filéerna runt om i smör på hög värme så att alla köttfibrer stängs(annars rinner all köttsaften ut och kycklingen blir torr) och krydda med salt och peppar.

Lägg filéerna i en form och pensla på ostronsåsen. Kycklingen är färdig när innertemperaturen är 70grader utan termometer så tar det ca15-17minuter.

Servera med en sallad och sweet chili sås!
Bon apetit!!