Bandpasta med serranoskinka

Snabbt , lättlagat, smakrikt och KRÄMIGT! 
 
Det här är inget jag lagar en vanlig måndag i vanliga fall men eftersom vi fick främmande och alla var lediga så bjöd jag på detta:
 
 
4personer
Du behöver:
12 skivor serrano skinka (passar även med räkor/bacon/kyckling! Välj och vraka efter smak)
500g bandpasta
1 kruka basilika
250g mascarpone 
1dl créme fraiche
1lime
3 vitlöksklyftor
Ca 50g parmesan 
Salt och peppar 
1 nypa socker eller 1 droppe honung
 
Börja med att sätta igång pastavattnet.
Plocka av alla bladen från basilikan och riv/hacka dom grovt. Kom ihåg att spara något blad om du vill ha som dekoration!
 
Riv vitlöken och stek den lätt i lite smör, sänk sedan värmen till 1. 
 
Ta zesten från limen och kläm ner all saft i stekpannan.
Rör ner  mascarpone, creme fraiche, parmesan, basilikan och sockret/honungen.
 
 Smaka av med salt och peppar.
 
När pastan är klar så kom återigen ihåg att inte hälla bort vattnet. Utan fiska upp all pasta  och lägg ner den i stekpannan så fångar pastan upp mer smak. 
 
Om du tycker  att såsen blev tjock så tillsätt lite vätska från pastavattnet.
Smaka igen när pastan är tillsatt och känn efter om det finns behov av mer salt och peppar!
 
Nu är det bara att servera!
 
Toppa med serranoskinka, de sparade basilikabladen och lite extra parmesan.
 
Du kan också servera direkt ur stekpannan eller ur en stor skål och då kan du lägga Serranoskinkan i en hög på en separat tallrik så får man plocka det man vill ha.
 
Hoppas det smakar!