Salamipasta

1 burk krossade tomater
1dm purjolök
150g pepparsalami
2 msk majonnäs
4msk mjukost
1 kvist rosmarin
Koka penne pasta för 4pers (eller annan pasta)
En näve cheddarost(eller annan starkare ost) att strö över
Sätt igång pastan för det här går fort och salta vattnet ordentligt😉
Skär purjon och salamin i mindre bitar och stek på medium värme tills purjon är mjuk.
Tillsätt dom krossade tomaterna, hacka ner färsk rosmarin(torkad funkar absolut lika bra) och rör ner både mjukosten och majonnäsen.
Smaka av med salt och låt det puttra en stund!
När pastan är färdig så häll inte bort vattnet! Utan fiska upp pastan och lägg ner den i såsen direkt! Då suger pastan åt sig av såsen och det blir så mycket mer smak i maten!
Den här pastasåsen blir ganska tjock, så om du vill då kan du ta lite av pastavattnet och röra ner så den blir som du vill ha den👌🏻
Då det har fått gotta till sig i en minut eller två så är det bara servera med lite ost på toppen!
Hoppas det smakar!